Sajtjainkat tehén-, és kecsketejbõl készítjük.
Minden termékünket saját állataink nyers tejébõl, adalékanyagok nélkül, hagyományos paraszti módszerrel készítjük.
Mindkét állatfaj tejébõl készítünk:
Minden termékünket saját állataink nyers tejébõl, adalékanyagok nélkül, hagyományos paraszti módszerrel készítjük.
Mindkét állatfaj tejébõl készítünk:
- nyerstejet
- lágy-,gomolya-,félkemény-,keménysajtot
- natúr-,ízesített sajtokat
- orda sajtot
- vajat
- lágy-,gomolya-,félkemény-,keménysajtot
- natúr-,ízesített sajtokat
- orda sajtot
- vajat
Ízesítõk,amiket használunk: kakukkfû, fokhagyma, lilahagyma, chili, gomba, dió, tökmag, napraforgómag, zöld-, és tarkabors stb.
Specialitásaink:
Vörösborban érlelt sajt
Az alább felsorolt termékeket tehéntejbõl készítjük.
Nyers tej:
A frissen fejt tejet a háznál,vagy a piacon palackozzuk.
Lágysajt:
Francia recept alapján készítjük. A sajt fehér,tömör. Szeletelhetõ és kenhetõ is. Ízesíteni is szoktuk, leginkább a felületét. Faszénporban,õrölt dióban,õrölt tarkaborsban,zöldfûszerben stb.
Natúr lágysajt
Örölt dióba forgatott natúr lágysajt
Tarkaborsos lágysajt
Gomolya:
Állománya lágy, víztartalma viszonylag nagy, érési ideje rövid, 8-10 nap. Íze kellemes,kérge krémsárga és szikkadt, belseje tömör, fehér színû. Natur és ízesitett kivitelben kapható.
Natúr gomolya
Érlelt gomolya
Félkeménysajt:
Egyenletesen, egész tömegében érik, vágható állományú. A sajttészta zárt,a kéreg száraz. Natúr és ízesített kivitelben kapható.
Natúr félkemény sajt
Keménysajt:
A sajtok állománya kemény. Érlelési ideje hosszú,2-12 hónap,a sajt tömegétõl függõen. Natúr és vörösborban érlelve készítjük.
Orda:
A sajt gyártása után visszamaradó savó felmelegítésekor keletkezõ,túróhoz hasonló tejtermék. Kiváló tápértékû,teljesen emészthetõ. Natúr és ízesített kivitelben készítjük.
Vaj:
A vajat tejszínbõl készítjük,kézzel mossuk. A vajat mindig sötét,hûvös helyen,jól záródó edényben tároljuk. Natúr és ízesített kivitelben kapható.