Házisajt.hu 
Hortig Rezső családi gazdasága

Házisajtok Lajosmizséről. Az egészség forrása.
Email: info@hazisajt.hu

Sajtjainkat tehén-, és kecsketejbõl készítjük.

Minden termékünket saját állataink nyers tejébõl, adalékanyagok nélkül, hagyományos paraszti módszerrel készítjük.

Mindkét állatfaj tejébõl készítünk:
- nyerstejet
- lágy-,gomolya-,félkemény-,keménysajtot
- natúr-,ízesített sajtokat
- orda sajtot
- vajat
 
 
Ízesítõk,amiket használunk: kakukkfû, fokhagyma, lilahagyma, chili, gomba, dió, tökmag, napraforgómag, zöld-, és tarkabors stb.
 
Specialitásaink:
 
  •         - Faszénporban megforgatott lágysajt
 
         - Vörösborban érlelt sajt     
Vörösboros gomolya Vörösboros gomolya Vörösboros gomolya
 
    
         
          - Kalocsai paprikaolajban érlelt gomolya
Kalocsai paprikamag oldajban érlelt gomolya Kalocsai paprikamag olajban érlelt gomolya Kalocsai paprikamag olajban érlelt gomolya
 

Az alább felsorolt termékeket tehéntejbõl készítjük.

Nyers tej:
A frissen fejt tejet a háznál,vagy a piacon palackozzuk.
 

Lágysajt:
Francia recept alapján készítjük. A sajt fehér,tömör. Szeletelhetõ és kenhetõ is. Ízesíteni is szoktuk, leginkább a felületét. Faszénporban,õrölt dióban,õrölt tarkaborsban,zöldfûszerben stb.
 
 Natúr lágysajt   Natúr lágysajt  Natúr lágysajt 
Natúr lágysajt
Natúr lágysajt
Natúr lágysajt
     
Natúr lágysajt  Örölt dióba forgatot natúr lágysajt Örölt dióba forgatot natúr lágysajt
Natúr lágysajt
Diós lágysajt Diós lágysajt
     
Tarkaborsos lágysajt  Tarkaborsos lágysajt  
Tarkaborsos lágysajt
 Tarkaborsos lágysajt  
     
   
Gomolya:
Állománya lágy, víztartalma viszonylag nagy, érési ideje rövid, 8-10 nap. Íze kellemes,kérge krémsárga és szikkadt, belseje tömör, fehér színû. Natur és ízesitett kivitelben kapható.
 
Natúr gomolya Natúr gomolya Érlelt gomolya
Natúr gomolya
Natúr lágysajt
Érlelt gomolya
     
Érlelt gomolya    
Érlelt gomolya
   
     


Félkeménysajt:
Egyenletesen, egész tömegében érik, vágható állományú. A sajttészta zárt,a kéreg száraz. Natúr és ízesített kivitelben kapható.
 Natúr félkemény sajt 
Natúr félkemény
Natúr félkemény
Natúr félkemény
     
Natúr félkemény    
     

Keménysajt:
A sajtok állománya kemény. Érlelési ideje hosszú,2-12 hónap,a sajt tömegétõl függõen. Natúr és vörösborban érlelve készítjük.

Orda:
A sajt gyártása után visszamaradó savó felmelegítésekor keletkezõ,túróhoz hasonló tejtermék. Kiváló tápértékû,teljesen emészthetõ. Natúr és ízesített kivitelben készítjük.

Natúr orda
Natúr orda
 
     

Vaj:

A vajat tejszínbõl készítjük,kézzel mossuk. A vajat mindig sötét,hûvös helyen,jól záródó edényben tároljuk. Natúr és ízesített kivitelben kapható.
We use cookies
Weboldalunkon sütiket használunk. Némelyikük elengedhetetlen a webhely működéséhez, míg mások segítenek nekünk a webhely és a felhasználói élmény javításában (nyomkövetési sütik). Ön maga döntheti el, hogy engedélyezi-e a sütik használatát vagy sem. Felhívjuk figyelmét, hogy ha elutasítja őket, előfordulhat, hogy nem tudja használni a webhely összes funkcióját.